Dansstijlen

Dansstijlen

Acrobatische
Rock 'n Roll

Onze studio richt zich vooral op hedendaagse rock ‘n roll. Strakke choreografieën aangevuld met spectaculaire acrobatieën, dat is rock ‘n roll in de 21ste eeuw! Uiteraard zullen de showteams zich ook toeleggen op de authentieke Rock ‘n Roll om optredens te verzorgen.

Als danser kan je kiezen of je recreatief of competitief wil dansen. Indien je kiest voor het wedstrijdcircuit dan zijn er doorgroeimogelijkheden van beginner tot A-niveau.
Absoluut een uitdaging!
Je kan dansen als paar (jongen – meisje/ meisje – meisje/…). Heb je geen partner kan je je aansluiten bij ons team, je danst individueel in groep.

Zie je al dat gooi- en smijtwerk niet zitten? Geen probleem, je kan perfect lessen volgen zonder dat stuntwerk.

Wat te doen als uw wasrekje stuk is

Docent: Mieke Ketelslegers/Cindy Cleeren

11059518_800716196706179_4811746887720571582_n

Docent: Mieke Ketelslegers/Cindy Cleeren

Acrobatische
Rock 'n Roll Extra

Deze lessen zijn een aanvulling op de lessen Acrobatische Rock ‘n Roll. Er wordt vooral getraind op techniek van de basispas, verplaatsingen maken (plaatswissels) tijdens het uitvoeren van de basispas, conditionele aspecten (kracht, lenigheid, uithouding, snelheid), vormspanning nodig voor het uitvoeren van acrobatische elementen, eenvoudige partnering/liftjes, … Hier leren we geen choreografieën aan, dat doen we in de les Acrobatische Rock ‘n Roll. Deze les is open voor alle Rock ‘n roll – dansers maar we raden zeker onze wedstrijddansers aan om aan te sluiten. De bedoeling is dat je steeds samen met je partner inschrijft en niet als individu omdat partnering een belangrijke factor is.

Boogie Woogie

Boogie Woogie is een dansstijl uit de Rock ‘n Rolllfamilie. In deze lessen wordt de basispas aangeleerd waaruit verschillende figuren zullen gedanst worden. Kenmerkend zijn de humoristische elementen. Er zullen leuke choreografieën aangeleerd worden die jullie op feestjes kunnen dansen. Plezier verzekerd!

Anneke en Jos in den hof

Docent: Mieke Ketelslegers/Cindy Cleeren

13442218_991081707669626_8008265671623073398_n

Docent: Winde Fourie/Jana Hendrikx/Mieke Ketelslegers

Cheerleaden

Time To Dance startte in 2018 met een gloednieuwe Cheer Academy. Hou je van dans, acrobatie en performen? Dan is Cheerleaden de geschikte dansles voor jou! Kinderen die er van dromen om cheerleader te worden, bieden we de kans aan om specifieke lessen te volgen. Ze zullen worden opgeleid om later (vanaf 17 jaar) deel uit te kunnen maken van ons Cheer Team, dat o.a. de interlands van de Belgische handbalploeg heren verzorgt, alsook heel wat events zoals urban run’s. Vanaf 8 jaar worden de kinderen toegelaten. De lessen zullen opgesplitst worden in verschillende leeftijdsgroepen/niveau’s. Een les bestaat niet enkel uit danselementen met pompons, maar ook uit stunts en acrobatieën. Ervaring is niet vereist, een goede motivatie en veel enthousiasme wel!

G-Dans

G-dans is dans voor personen met een beperking. Wij richten ons voorlopig enkel op mensen met een verstandelijke beperking. Voor onze G-dans werken we samen met de St Gerardus in Diepenbeek. Zij beschikken over de nodige expertise om te werken met deze doelgroep. Tijdens onze lessen G-dans zal er, naast onze dansdocent, telkens een professioneel begeleider vanuit St Gerardus aanwezig zijn. Inhoudelijk bieden we verschillende stijlen aan maar kiezen we vooral om te bewegen op commerciële muziek, die aansluit bij hun leefwereld. Door dans proberen we hen verder te ontwikkelen op motorisch (fysiek en psychomotoriek), cognitief en dynamisch affectief vlak. Hoofdaccent wordt gelegd op dansbeleving en plezier om samen te bewegen op muziek! Graag inschrijven? Neem dan contact met ons op via info@timetodance.be want via deze website inschrijven is niet mogelijk.

10150609_690866571024476_5925739916152311741_n

Docent: Winde Fourie

Auwch die broek was nog maar pas heet gestreken!!!

Docent: Thomas Roox

Hip Hop

Deze trendy dansstijl is oorspronkelijk ontstaan in de straten van New York. Ondertussen kent Hip hop een grote populariteit binnen de hedendaagse jongerencultuur.
Hip hop is een dansstijl die zich uitleeft met zeer snelle en dynamische moves. Popmuziek voert hier de hoofdtoon en het hele dansgebeuren spiegelt zich aan de flitsende videoclips die uitgezonden worden op de verschillende muziekzenders.

Op de stimulerende beats van hip hop zullen jullie de coolste moves leren!

Jazz / Modern

Tijdens de lessen Jazz/Modern komen, afhankelijk van het niveau, de basistechnieken en de gevorderde technieken van jazz en modern aan bod.
In de opwarming en in de verplaatsingsoefeningen worden de technieken kwalitatief geanalyseerd.
Deze technieken worden nadien toegepast in een danscombinatie. Hier staan muzikaliteit, lichaamscontrole, expressie en dansbeleving centraal.

Ook wordt er gewerkt rond partnering.

 

Jazz/Modern voor volwassen dames (+40j)

Dezelfde lessen, maar aangepast aan deze groep dansers (grondwerk en te veel explosieve bewegingen worden hier weggelaten).  Er wordt gewerkt aan goede lichaamshouding, evenwicht, beweeglijkheid, correcte technische uitvoering, …

Hou je er van om een uurtje lekker te ontspannen door te bewegen op muziek, … dan is dit de ideale les voor jou!

En kunt ge nu de lamp indraaien schat?

Docent: Mieke Ketelslegers/Marlies Van Gelooven/Winde Fourie

Kijk ik doe een vlinder na...

Docent: Mieke Ketelslegers

Jazz / Modern Technieklessen

Deze les biedt een verdieping van moderne en jazzdans-technieken.

Als je tot een goed danser wil uitgroeien is een goede technische scholing onontbeerlijk!

Dansers van het showteam zijn verplicht deze les te volgen.

Klassiek Ballet

Klassiek Ballet is de basis voor elke dansvorm.

In deze les worden oefeningen aan de barre, in verplaatsing en au milieu aangeboden. Wie de juiste techniek beheerst, vermindert de kans op blessures.

Er wordt aandacht besteed aan een goede lichaamshouding, een goede lichaamscontrole, placement, elegantie en souplesse.

home1_classes_img2

Docent: Marlies Van Gelooven 

De Time To Dance engeltjes tijdens de show "Yes We Can't - A Life of Contrasts"

Docent: Winde Fourie/Stien Scholart 

Kleuterdans / Kinderdans

Kan je energieke kleuter niet stilzitten bij het horen van muziek? Voelt hij/zij de danskriebels al opborrelen? Dan zullen ze zich zeker thuis voelen in de lessen kinderdans.
Het hoofddoel is om de kleuters plezier te laten beleven aan het bewegen op muziek. Daarnaast maken ze op een speelse en fantasierijke manier kennis met de basisprincipes van dans. Er wordt gewerkt rond lichaamsperceptie, ruimteperceptie en tijdsperceptie. Via de fantasie van het kind werken we aan de ontplooïng van hun creativiteit. Aandacht wordt besteed aan muzikaliteit. Er is ruimte voor dansexpressie, dansspelen, en leuke danscombinaties op aangepaste muziek.

De lessen Kinderdans duren telkens 50 minuten, omdat een uur te lang is voor kleuters om hun concentratie zo lang vast te houden.

Musical

Hou je van acteren, dansen en zingen? Voel je de musical vibes? Kom dan zeker naar onze Musical lessen. Deze cursus biedt jullie basis acteer-, dans- en zanglessen aan om kennis te maken met en/of te verdiepen in Musical. We werken niet naar een volledige musicalproductie toe, maar we starten met de basisskills die nodig zijn om uit te groeien tot een goede musicalperformer. Kom samen met onze kwaliteitsvolle, enthousiaste docenten genieten van een superleuke onderdompeling in drama, dans en zang! Don’t miss it!

26025943_1484475451663580_5721001241099700125_o

Docent:

12509914_907635909347540_1408480558058466099_n

Docent: Mieke Ketelslegers

Showdance Ladies

Binnen de lessen Showdance Ladies worden verschillende dansstijlen (Jazz, Modern, Broadway/ Theater Jazz/Musical, Commercial Jazz, … ) afgewisseld.  Plezier staat centraal en het tempo van aanleren is aangepast aan de (doel)groep (+25j). Er wordt zeker technische sturing gegeven maar het accent ligt vooral op dansbeleving. Heb je nood aan beweging en wil je je graag op een dansante manier ontspannen, weg uit de dagelijkse sleur, dan is deze les zeker iets voor jou!

WhatsApp Stuur ons een WhatsApp bericht...