Ontstaan

Ontstaan

In september 2013 startten we met onze eerste danslessen in Kortessem.

We blikken even terug naar wat vooraf ging … Het prille begin …

 

De huidige dansstudio Time To Dance is ontstaan uit het scholenproject ‘Time to Dance @ school’, dat in 2011 – 2012 voor het eerst werd uitgevoerd. Op vraag en met ondersteuning van ‘Mens en Beweging’ ontwikkelde Mieke Ketelslegers, artistiek leider van de huidige dansstudio, een scholenproject over heel Vlaanderen dat gesubsidieerd werd door de Vlaamse Overheid en Danssport Vlaanderen. Het doel van het project was om kinderen vanuit de lagere school te prikkelen om lid te worden van een dansclub en de instapdrempel te verlagen. Het project werd op poten gezet in samenwerking met de Vlaamse Overheid, Danssport Vlaanderen, Vlaamse dansclubs, de UCLL Departement Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding/Bewegingsrecreatie, Vlaamse artiesten en de kidsfestivals Pennenzakkenrock in Mol en Bengelpop in Balen.

Door het grote succes kwamen er steeds meer vragen binnen om enerzijds dansers in de buurt buiten de schooluren dansles te geven en anderzijds dansers te leveren voor events. Daarom besloot Mieke in september 2013 naast ‘Time To Dance @ school’ een dansstudio op te richten om eigen dansers te kunnen opleiden. Aangezien Kortessem net een nieuwe sporthal met een goed uitgeruste danszaal neergezet had en 3 basisscholen in de buurt met veel enthousiasme deelgenomen had aan het project, was er een opportuniteit om daar te starten…

Een groot sleutelmoment in ons verhaal was de Special Olympics EUROPEAN SUMMER GAMES 2014. Met maar liefst 80 dansers trokken we naar het Sportpaleis in Anterpen om er te performen tijdens de slotceremonie van de Special Olympics.  Een unieke ervaring … Dit opende nieuwe deuren voor Time To Dance in het eventlandschap en zette onze dansstudio aan tot uitbreiding van dansstijlen. Nieuwe docenten werden aangetrokken, nieuwe producties kwamen op ons pad, wedstrijdteams en showteams werden gevormd, … In 2016 werden we door Danssport Vlaanderen als beste aangesloten club beloond voor onze goed werking.

Wat startte als een naïeve en enthousiaste droom, bleek al snel een boeiend avontuur gevuld met hindernissen te worden. Het bleek al snel een zeer belangrijk talent te zijn voor een ‘dromer’ om zijn dromen te kunnen realiseren. En zo leerden we met vallen en opstaan maar vooral met het nemen van kleine en bescheiden stapjes, één per één, om te groeien tot wat Time To Dance vandaag geworden is: een ‘andere’ dansschool met ongeveer 350 leden, met een zeer gemotiveerd en dynamisch team, met een onvergelijkbare passie voor dans, voor beweging en voor al de sociale, menselijke ontwikkeling die daarbij ontstaat.

 

Het is geen werk, het is geen opdracht, het is pure passie!

 

Eigen producties


2013 - Ontstaan Dansstudio Time To Dance

2015 - Dansten al onze leden de eerste eigen dansvoorstelling 'Paint your dream' in de Ethias Arena in Hasselt

2016 - Dansvoorstelling 'A life full of contrasts - yes, we can't' in C-Mine in Genk

2017 - Dansvoorstelling 'The Book of love' in C-Mine in Genk
2018 - Dansvoorstelling 'Down Memory Lane' in C-Mine in Genk

Contacteer ons

 

WhatsApp Stuur ons een WhatsApp bericht...